óriás nön folyik a vita

comp_P8032595_1

a lánytól kaptam a linket, ahonnan a címet kölcsönöztem.

vannak, akik nem szeretik az újságírókat, mert hülyeségeket beszélnek írnak. bár az is lehet, akad olyan is köztük, aki pontos információkat közöl és ezzel úgymond tájékoztatja az olvasókat. a fent linkelt cikkben inkább félretájékoztatásról lehet szó, jöjjenek a javítások:

a hamburg közepén található alster egy tó és nem folyó (létezik ugyan alster folyó is, de az óriás nö a tó közepén van)

az óriás nö a soap & glory termékeit hivatott reklámozni, nem hamburgra akarja felhívni a figyelmet (igaz ezzel az érvvel gyözte meg oliver voss  a város illetékeseit arról, hogy felállíthassa ill. vízbe tehesse asszonyát). arról viszont egészen biztosan nem volt szó, hogy az óriás nö a város híres szülötteire és a folyó jellegzetes gözhajóira hívja fel a figyelmet.

comp_P8032587_1

kizárt dolognak tartom, hogy a nem mindennapi látványosság a fürdözök célpontjává válik, ugyanis az alsterban nem szoktak fürdözni (kivéve ez alól az évente megrendezésre kerülö triatlont).

különben annyi igaz a dologból hogy augusztus elsején engedték vízre a hatalmas méretü hölgyet, aki azóta úgy pancsol az alsterben, mintha egy fürdökádban tenné ezt. a vízretétel sem volt veszélytelen. a várost  tényleg megosztja az óriás nö. sokan úgy gondolják, a hölgyemény nem illik igazán hamburg szelleméhez, de semmiképpen sem a belváros arculatához, sokkal jobb helye lenne például hamburg híres szórakozónegyedében, a reeperbahn-on.  a jelzök a topmodelltöl a vízi hulláig terjednek. oliver voss hangsúlyozza, hogy nem provokálni akar, hanem hamburg kreativitását kihangsúlyozni ill. az embereket megmozgatni, lássák más szemmel az alstert.

úgy látszik ez sikerült is neki, soha ennyi embert nem láttam még az alster körül sétálni, álldogálni, fényképezni.

comp_P8032603

Reklámok

óriás nön folyik a vita” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. oh jaj, csak most jutottam ide, köszi a sorokat és a kiegészítést 🙂 🙂 érdekes dolgok ezek 🙂 🙂 én szívesen megnézném (és ez talán másban is felmerült és lehet, hogy azért lesz ez picit turistacsalogató)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s