banküberfall in der city – nagyvárosi krimi

ma délben a megszokott és megérdemelt ebédszünetemet kezdetm azzal, hogy kolléganömmel egyetemben kiléptem 12:37-kor az irodaépületböl hamburg belvárosában. alog tettünk pár lépést, amikor hangos szirénaszóra lettünk figyelmesek. majd arra, hogy egyik rendörautó a másik után húzott el mellettünk. két rendörautó sportosan lezárta a sávot, de még mindig egyre jöttek a rendörautók. azt hiszem, még sosem láttam ennyit egyszerre.

eközben már a föpályaudvarnál jártunk (kb. 200 méterre az irodától). ekkor egy taxit lokalizáltam, amelynek ajtajai tárva-nyitva, mellette rendörök. kapásból taxisgyilkosságra gyanakodtam, de a kolléganöm lazán megjegyezte, hogy biztos bankrablás volt.  mire a taxi vonalába értünk kezüket hátukra kötve  két embert vezettek el és kényszerítettek egy rendörautóba. a taxis az út szélén állt,  rendörökkel körülvéve.

a délutáni hírekböl tudtam meg, hogy tényleg bankrablás volt.  abban bankban, amellett délben gyakran elsétálunk. az alábbi képen a baloldali épületben, alig 50 méterre a tanácsháza épületétöl.

meg tudja nekem valaki mondani, hogy miért rabol valaki manapság bankot? mindenki tudja, hogy a bankok fel vannak szerelve mindenféle biztonsági berendezéssel, ráadásul fényes nappal, amikor az egész city ebédszüneten van és vagy a jungfernstieg-en sétál vagy a bankba megy ki pénzt ki venni?

különben 1.500 eurót sikerült rabolniuk, gyalogosan menekültek, majd taxiba szálltak. egy figyelmes járókelö hölgy megjegyezte a taxi rendszámát és értesítette a rendörséget. 10 percen belül elkapták a bankrablókat. az irodánktól 100 méterre.

ahhoz képest, hogy hamburg nagyon sok krimi helyszínéül szolgál, ez volt az elsö eset 15 év óta, ameylet majdhogynem testközelben éltem meg.

megállapíthatom, hogy azért tényleg jó a közbiztonság.

jungfernstieg bankrablás großstadtrevier, heute mittag in echtzeit. diese aufnahme ist vor wenigen tagen am jungfernstieg gemacht. im linken gebäude ist die haspa-filiale, die heute mittag überfallen wurde. die täter sind just in den minuten gefasst worden, als ich meine wohlverdiente mittagspause gemacht habe. sozusagen direkt vor meinen augen, ganz in der nähe des hamburger hauptbahnhofs.

Reklámok

banküberfall in der city – nagyvárosi krimi” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Hát, a választ nem tudom, szerintem Ribizlifőzeléknél az igazság. Viszont amit irtél a végén, az megnyugtató. Remélem ettől nagyobb bajban nem is lesz részed soha!

  2. Wie cool… manchmal kucke ich die Serie. Sicher sehr spannend, wenn man da mal vor Ort ist und zusehen kann. Aber Deine Aufnahme finde ich viel spannender – ehrlich gesagt 🙂

    lg Anne

    1. anne, das war echt! da ist wirklich eine bank überfallen worden (siehe link. es war keine filmaufnahme 😉

      was meine aufnahme betrifft, die dächer des rathauses sind recht grün geraten. da muss ich nochmal ran mit dem wrkzeug, farbe entsättigen oder so…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s