madarak – vögel

írtam a múlt héten, hogy elkapott a rendrakási láz. nem tudom, másnál hogy van ez, nálam az évek során elég sok minden összegyült. megfigyeltem magamon, hogy én a gyüjtögetö és halmokat rakosgató egyedekhez tartozom. vannak dolgok, amelyeket tudatosan  gyüjtök (pl. könyveket; pecséteket, kollázsokhoz mindenfélét: bélyegeket, belépöjegyeket, prospektusokat, képeslapokat, mindenféle papírokat, tapétamaradékokat;  gasztronómiai dolgokat, utóbbihoz pl. szakácskönyveket és újságokat, fényképezéshez ezt-azt, pl. szalvétákat, konyharuhákat, ilyen-olyan régi és új edényeket…), vannak amelyeket tudattalan (végig nem olvasott magazinokat, könyveket, amelyeket majd valamikor szeretnék végig elolvasni, filmeket, cd-ket, ruhákat, amelyeket még kidobni sajnálok, recepteket innen-onnan kivagdosva…). valahogy nem szeretek kidobni semmit. hátha jó lesz még valamire. igen ám, csak ennek az a hátulütöje, hogy még ha valaha jó is lenne valami valamire, akkor sem találom meg. vagy már nincs is kedvem keresni.   úgyhogy minden marad a régiben. gyüjtögetek és halmozok mindenfélét egymásra. titokban pedig reménykedem, hogy soha nem kerül rá a sor, hogy majd keresnem kelljen. mert akkor bajban lennénk.

madarak na most egy ideje érzem, hogy ez így nem jó. vágyom rá, hogy megszabaduljak ettöl-attól.

folyt. köv.

madarak – vögel” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Az ilyen pakolási, tevős-vevős életszakasz majdnem mindig a belső változások igényét, folyamatát is jelzi. Úgyhogy pakolj csak és rakd rendbe a dolgokat kívül ás belül is 🙂

    p.s: mindkét kép tetszik 🙂 A szedres és a madaras is 🙂

  2. Na, mintha magamról olvastam volna. Bár nálunk Dávid a nagy gyüjtögető, de ő nagyon durván csinálja. Még egy cetlit is megőriz! Óriási mennyiségü kacatot képes felhalmozni, aztán ha bemorranok, akkor nekiülünk, egy napig csak olvasunk, nézelődünk, szortirozunk, és hol az egyikünk, hol a másikunk győz. Én mondom nem kell, ő mondja, jó lesz az még valamire. :)))

    Én most a receptjeimet megpróbálom az evernote-ba berakni, nem tudom végzek-e vele valaha :)))

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s