repülö pacsmagok – fliegende wattebäusche

pamacsnapok óta hóesés van hamburgban. na nem az az igazi hideg hóesés, hanem olyasfajta “valódiatlan” . az emberek rövidujjúban szaladnak este hazafelé munkából, kint pedig szálldogál a ….? tudja valaki, hog mi száldogál?  ha kilépek az utcára elsö rakcióm az, hogy mindjárt tüsszenetenm kell, aztán még sem lesz belöle semmi. de mi is ez a pelyhes valami?

alster szobor seit tagen (f)liegt so was ähnliches wie schnee in der hansestadt. jedes mal, wenn ich das haus verlasse, denke ich, dass ich gleich niesen muss. erstaunlicherweise muss ich dann doch nicht. aber was ist das eigentlich??

repülö pacsmagok – fliegende wattebäusche” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Nyárfa”mag”. :o) A platáné hasonlóan gusztustalanul ül meg az utcán, csak az narancssárga és szálas és maga alá esik, nem ilyen könnyű pihés, mint a nyárfa virágja, pollenje vagy tudom is én, mi a pontos megnevezése. Van, ahol a nyírfának tulajdonítják, de annak barkavirágzata van – ha a szomszéd fája jól tudja… 🙂

  Na, megtaláltam: http://www.informed.hu/index.nfo?tPath=/betegsegek/gyacs/application/&article_id=40265 Magszőrnek hívják.

  Van egy szép vers is róla: http://zoszja.freeblog.hu/archives/2005/11/17/KOSZALOK_A_TISZTA_HAVON/ – ezt véletlenül találtam.

  1. altair, nem tudom, hoil bújkált ez a hozzászólás eddig, most bukkantam rá. köszi az információkat. a versben a címe a legjobb 😉

 2. Hmmm, gute Frage. Ich glaube, das ist was pflanzliches.. Samenstände eines Baumes? Der Schnitt vom oberen Bild ist ziemlich gewagt.. aber passt wirklich sehr gut.

  lg Anne

  1. anne, der schnitt ist extrem schmal. das habe ich im kurs “extreme ansichten” gelernt 🙂

   bislang habe ich mich damit extrem schwer getan (sagt man das so?), bilder zu beschneiden, nun bin ich hemmunslos 😉

 3. ja,ennek a fának a vattaszerű vacka, én allergiás is vagyok rá. De nem jut eszembe a neve a fának…de majd,ha beugrik megírom, vagy a német kishölgy megírta??

 4. Das sind die Samen von der Pappel, die sich gerade breit machen und mich in meinem Gewächshaus mit meinen Doktorarbeitsproben ärgern. Und gegen die Samen ist man eigentlich nicht allergisch, nur die Pollen von Pflanzen sind für viele Menschen ein Problem 🙂

  1. anikó, danke für die aufklärung 😉 allergisch bin ich zum glück nicht, nur wenn ich diese fliegenden flusen so sehe, denke ich immer, dass ich gleich niesen muss 😉

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s